Dating Tips

Top 10 Artikelen

Bekijk RSS Feed

Datum 2009-07-17 | Bezoekers  56,629 |

Datum 2009-07-12 | Bezoekers  4,422 |

Je eerste date afspaak
Datum 2009-07-17 | Bezoekers  56630

De stappen naar een geslaagde eerste date afspraak

Hoewel het belangrijk is om plezier te hebben is het ook even belangrijk om ervoor te zorgen dat je veilig bent in de omgeving die je kiest. Of dat nu in virtuele wereld van het internet is, of een ontmoeting in het echte leven. Dus hebben wij op Dating Ouders een aantal maatregelen genomen die ervoor zorgen dat de tijd die je op onze site doorbrengt zo prettig en veilig mogelijk is. Hier hebben we een aantal tips voor je die er voor zorgen dat je je gezonde verstand niet uit het oog verliest, en die er voor zorgen dat je niet in de bekende valkuilen valt.

Je gezonde verstand

Of je nu op zoek bent naar vriendschap, romantiek of het ontmoeten van gelijkgestemde mensen, je gezond verstand moet voorop staan. Het is belangrijk dat je geen haast maakt, maar neem alle tijd die je nodig hebt om ervan overtuigd te raken dat de persoon waarmee je contact hebt voldoet aan wat je zoekt en betrouwbaar is. Indien je twijfels hebt beeindig de communicatie tussen jullie en zoek verder.

Kleine stapjes

Het begin van nieuwe contacten zal in eerste instantie via Datingouders.nl lopen. Kijk uit voor iedereen waarvan je denkt hij of zij te mooi is om waar te zijn. Zijn ze er? Jazeker, maar blijf alert. Let op vreemd gedrag of tegenstrijdigheden, maar vooral, blijf vertrouwen op je intuitie. Als je vermoedt dat er iets niet klopt, dan zal dat waarschijnlijk ook zo zijn!

Bescherm je identiteit

Bescherm je identiteit alsof je je kind beschermd. Geef onder geen enkele omstandigheid je persoonlijke gegevens van welke aard dan ook door tot je het gevoel hebt hiervoor klaar te zijn. STOP, en vraag jezelf nogmaals af, voel ik me klaar om mijn persoonlijke gegevens te delen met deze persoon, kan ik hem of haar vertrouwen, en is dit de juiste persoonlijke zet voor mij?

Een telefoontje helpt je

Op een bepaald moment wil je de persoon waarin je geinteresseerd bent beter leren kennen. Wat is er dan veiliger dan het plannen en het hebben van een telefoongesprek. Uit een telefoongesprek kan je vaak al veel opmaken. Communicatieve vaardigheden zijn over het algemeen verbonden met een opleidings en persoonlijk kennis niveau, maar ook de emotionele kant komt door een gesprek beter naar voren. Natuurlijk moet je alleen je telefoonnummer geven als je werderom jezelf prettig voelt en je intuitie zegt dat het ok is. Mocht je toch het gevoel hebben dat je het niet zeker weet, gebruik dan een mobiel telefoon nummer wat je niet prive gebruikt of scherm je nummer af. Een andere optie is om een goedkope sim kaart met beltegoed te kopen die je alleen gebruikt voor telefonische gespreken met potentiele dating kandidaten.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Een foto zegt zoveel meer over een persoon en geeft je een goed beeld van zijn of haar uiterlijk. Om deze reden is het daarom ook verplicht om op Dating Ouders een profiel foto te hebben welke al geupload moet worden tijdens het inschrijven. Ook is het hebben van een volledige ingevuld profiel met dus die persoonlijke foto van zichzelf verplicht. Dating Ouders staat voor de veiligheid van haar leden en we zijn van mening dat, indien een persoon niet bereid is om zijn of haar profiel te voorzien van een foto dan moeten ze hebben iets te verbergen hebben.

De echte ontmoeting

Een van de belangrijkste voordelen van het ontmoeten van mensen via Dating Ouders is dat het verzamelen van de benodigde informatie en het vormen van een beeld over die persoon geleidelijk en op je eigen tempo gaat , waardoor je in alle rust het besluit kunt nemen of een eventuele relatie de moeite waard kan zijn? Vergeet niet, ongeacht hoe ver je al bent gekomen met betrekking tot jullie online intimiteit en het bespreken van persoonlijke zaken, je bent niet verplicht om een werkelijke afspraak te maken. Als je besluit om wel af te spreken, maar later verander je van gedachte dan is het echt geen misdaad om de afspraak af te zeggen. Je veiligheid, geluk en gemoedsrust zijn van een veel groter belang.

Belangrijke signalen

Iedereen kan op de eerste paar ontmoetingen over komen als leuk en lief, maar zijn of persoonlijkheid en werkelijke aard komt misschien pas veel later naar boven, en dat is wat je uiteraard niet wil. Het geheim is om deze signalen te herkennen. Tenslotte wil je tijdens deze ontmoetingen de persoon ontdekken zoals hij of zij werkelijk is. Dus laten we eens kijken naar signalen waarop je kunt letten.

 1. Periodes of verhalen waarin woede voorkomt.
 2. Handelend agressief.
 3. Geeft frustratie's aan.
 4. Is veeleisend.
 5. Voert onnodig druk op.
 6. Probeert zijn dominatie over te brengen.
 7. Stelt zich respectloos op.
 8. Ongepast fysiek gedrag.
 9. Maakt valse en racistische opmerkingen.
 10. Geeft tegenstrijdige informatie over zijn of haar burgerlijke status, leeftijd, beroep of werkgever, hobby's en interesses.
 11. Is vaag en geeft geen informatie over familie en vrienden.

Dit zijn slechts enkele tekenen die je aanleiding moeten geven tot bezorgdheid. En zoals de gezegden luiden: Wees op je hoede, en een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Daarom een aantal tips

Zorg ervoor dat je tijdens jullie ontmoetingen vragen stelt die je van te voren al bedacht hebt, of over reeds besproken onderwerpen die vragen bij je opriepen. Daag je date uit tot het vertellen van verhalen op basis van gerichte vragen zodat je de belangrijke signalen naar boven komen.

Dit kunnen er een aantal zijn:

 1. Wanneer ben je in je leven het meest kwaad geweest?
 2. Haak op vraag 1 in en ontdek of er ook agressie bij kwam
 3. Leverd zijn of haar werk frustraties op?
 4. Stel de vraag wat hij of zij onder veeleisend verstaat?
 5. Mocht je in een restaurant of cafe zitten, geef dan aan dat je de bediening traag en slecht vind, ook al is dit niet zo, en stel de vraag wat hij of zij daarvan vind.
 6. Welke vriend of vriendin is het meest belangrijk in je leven, en wat is de reden?

Misschien zitten deze vragen niet in je aard, of heb je er moeite mee ze te stellen? Schaam je er niet voor! Ze helpen je tot het krijgen van een juist beeld, nemen je bezorgdheden weg, of zorgen ervoor dat je erachter komt dat dit niet de juiste partner is.

Een Veilig Ontmoetingsplaats

Het zou vanzelfsprekend moeten zij, maar toch maken mensen nog wel eens de fout om het niet zo te doen. Als je de keuze hebt gemaakt om iemand voor het eerst te ontmoeten zorg er dan voor dat je dit op een veilige plek doet. Zorg er voor dat je dit op een openbare plaats, zoals een bar, restaurant of cafe doet waar ook andere bezoekers zijn. Ben je een vrouw? Plan dan deze afspraak in een gelegenheid waar je regelmatig komt en laat de ander naar jou toe komen. Laat jezelf niet ophalen door je date, maar zorg voor eigen vervoer. Mochten jullie alsnog besluiten om naar een andere gelegenheid te gaan dan zit je niet met iemand alleen in de auto die je nauwelijk kent.

Houd contact

Wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet blijf dan je gezond verstand gebruiken. Het verstandig om contact te houden tijdens je date met iemand uit je directe omgeving die weet van deze afspraak. Maak met deze persoon afspraken over regelmatige telefoontjes, bijvoorbeeld eens per half uur. Laat jezelf niet in een gevaarlijke situatie terecht komen. De signalen zullen er zijn als het niet in orde is. Ga op je gevoel af. Voel je jezelf angstig of bang, excuseer jezelf, bel je contact persoon om je te komen halen, en vraag desnoods aan het personeel van de gelegenheid waar je bent of ze je uit deze situatie willen halen.

Schaam je nooit met betrekking tot je persoonlijke veiligheid. Je veiligheid is veel meer waard dan een paar rode wangen. De gedachten die je hebt over hoe andere over je zullen denken moet je dan aan de kant zetten. Dus maak jezelf hierover geen zorgen. Het enige wat telt is jezelf veilig voelen... Vertrouw je het niet? Zorg voor hulp!

Misschien is dit verhaal enigsinds beangstigend overgekomen. Maar waar het in het kort op neer komt is gebruik je gezonde verstand. We hopen echt dat je met deze informatie de eerste stap kunt zetten naar een veilige eerste ontmoeting. En mocht het dan zover zijn, dan wensen we je heel veel plezier en succes toe. Want daten, en het ontmoeten van nieuwe mensen heeft ook heel veel leuke kanten.