Interessante sites voor alleenstaande ouders

zoeken-op-googleBen je als alleenstaande ouder regelmatig op zoek naar diverse informatie bronnen? Hier hebben we er een aantal op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze bruikbaar zijn voor ouders die hun kinderen alleen opvoeden. Ook vind je in deze lijst verschillende websites die je kunnen voorzien van adviezen en tips. Mocht je zelf een tip hebben die je andere leden niet wilt onthoudern dan kun je via het contact formulier deze link aan ons doorgeven.

Voor gescheiden ouders:

Postbus 51 – Overheidsinformatie over scheiden. Op diverse vragen word antwoord gegeven die betrekking hebben op het beeindigen van een relatie.

Alles over scheiden op Postbus 51

Belasting – Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Lees meer over de belasting technische gevolgen als je gaat scheiden en of alimentatie moet gaan betalen.

Gevolgen belasting als je gaat scheiden

LBIO Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen – Het LBIO voert in opdracht van de ministers van Justitie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inningstaken uit op het gebied van wettelijke onderhoudsbijdragen. Dat wil zeggen dat ze de alimentatiebijdrage innen. De ouderbijdrage jeugdzorg stellen ze vast en innen ze.

Je vind er onderwerpen als: Kinderalimentatie, internationale alimentatie voor partners in het buitenland, en ouderbijdragen jeugdzorg.

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen