Sneller een date met de juiste profiel foto’s

2 augustus 2009 door DO Team  
Geplaatst in Dating Tips

profiel-fotoDit is vast herkenbaar: Je komt op een profiel, kijkt naar de foto, leest de profiel tekst, en door deze eerste indruk maak je een keuze. Verder lezen, of door te gaan naar het volgende profiel? Om een goede eerste indruk te maken is het hebben van goede profiel foto’s dus van belang, en je zult merken dat als je de juiste foto’s kiest het aantal reacties op je profiel aanzienlijk, waardoor je sneller een date afspraak hebt.

 

Hoe kies of maak je de juiste profiel foto’s?

1 – Zorg ervoor dat je minimaal 2 persoonlijke foto’s op je profiel hebt staan. De eerste met alleen je gezicht erop en stel deze in als je vaste profiel foto, en de tweede een foto waarop je helemaal te zien bent. Profielen waarop meerdere foto’s staan maken het persoonlijker, en zorgen ervoor dat je profiel direct als serieus dating profiel gezien word.

2 – Gebruik foto’s die je karakter en persoonlijkheid weergeven, en niet ouder dan een jaar zijn. Wat een teleurstelling zal het niet zijn als je zelf iemand zou ontmoeten die totaal niet lijkt als op de foto.

3 – Heb je geen goede foto’s? Maak tijd vrij om ze te laten maken! Ga samen met een vriend of vriendin op pad en maak er een gezellige fotoshoot middag van. Neem binnen en buiten foto’s, en als je bijvoorbeeld een instrument bespeeld vergeet dat dan ook niet. Maar maak geen foto’s van jezelf met je mobiel of webcam, of door jezelf te fotograferen via de spiegel.

4 – Kies de mooiste foto’s zonder overbelichting of vreemde kleuren uit, en bewerk ze. Wees niet bang om je gezicht duidelijk uit te knippen. Met het programma “Paint” heb je dit in een paar tellen gedaan.

5 – Sta alleen op de foto’s die je gebruikt. Hoe vreemd is het om een hand op iemands schouder te zien op een uitgeknipte foto?

6 – Stel jezelf de vraag of je foto’s met je kinderen erbij wilt gebruiken. Iedere ouder is trots op zijn of haar kinderen, maar denk ook aan hun privacy en hoe je ex-partner hier tegenover staat. Eventueel kun je extra foto mappen aanmaken die alleen zichtbaar zijn voor vrienden, zodat je daarin de foto’s van je kinderen plaatst.

7 – Torso, six-pack, decollete, kousen en highheels? Zoek je serieus een relatie of…? De negatieve impact van dit soort foto’s spreekt voor zich.

7 – Leuke, spontane of grappige foto’s zijn goed, maar niet als vaste persoonlijke profiel foto. Gebruik deze als extra persoonlijke toevoeging met het idee “Ja, dit ben ik ook…”

Twee voorbeelden hoe je je profiel foto’s beter kunt maken?

close-up-orgineel

 Orginele close-up foto voordat die bewerkt is.

 

 

 

 

goede-profiel-foto-close-up

 Bewerkte close-up foto waar het gezicht beter op te zien is.

 

 

 

 

 

volledig-op-foto Volledig op de foto, maar zoals je kunt zien is de persoon op de foto te klein.

 

 

 

 

 

 

jezelf-groot-goedDit formaat foto geeft een duidelijker beeld hoe je eruit ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien ben je met het knippen van het formaat van je foto’s 10 minuten bezig, maar ze zullen er wel voor zorgen dat er meer gereageerd gaat worden op je profiel. Log in en bekijk foto’s van andere leden eens met deze tips in je achterhoofd. Vanaf nu weet je ook wie er serieus met zijn of haar profiel om gaat.

Deel je mening of gedachten

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...
Als je een avatar naast je reactie wilt hebben, gebruik dan gravatar!