Succes met de juiste profiel tekst

2 augustus 2009 door DO Team  
Geplaatst in Dating Tips

teddybeerMet het schrijven van een goede profiel tekst, en daarmee het aantrekken van de juiste dating kandidaten hebben veel mensen moeite. Je kent ze vast wel teksten als “Leuke man zoekt spontane vrouw voor het leven” of  “Ik zoek een lieve teddybeer”! Om het maar even bot te zeggen de “dertien in een dozijn” profiel teksten. Maar met wat aandacht schrijf je binnen tien minuten een unieke profiel tekst over jezelf die als voordeel heeft dat je reactie’s gaat ontvangen van personen die beter met je matchen. Je vergroot daarmee de kans op het vinden van de juiste partner.

Voorbeelden die je inbox leeg laten en de verkeerde kandidaten aantrekken:

“Ik ben eerlijk, spontaan, creatief, en liefdevol” (persoonlijke eigenschappen)

Er zijn maar weinig mensen die dit niet over zichzelf denken, en het is dus erg subjectief. Vermijd het gebruik van persoonlijke eigenschappen in je profiel tekst. Het is beter om aan te geven dat je “Als vrijwilliger in een bejaardehuis helpt” of  ”als zanger(es) in een band zingt” dan aan te geven ik ben liefdevol en creatief.

“Ik ben sexy, sensueel en hou van lange massages”

Plaats geen uitspraken met een sexueel tintje in je profiel. Je hebt maar een kans om een goede eerste indruk te maken! Als sexualiteit belangrijk voor je is dan kan je dat alsnog in een later stadium aangeven.

“Ik heb groot gevoel voor humor”

Mensen met humor schrijven dit niet over zichzelf. Ze zullen een stukje humor opnemen in hun tekst, door er een grappige zin in te verstoppen.

“Ik zoek iemand die minder tijd dan mijn ex aan zijn werk en vrienden besteed”

Voorkom het schrijven over relaties uit het veleden en ex-partners. Sta open voor nieuwe mensen. Niemand vind het leuk om vergeleken te worden met exen of oude relaties.

“Ik hou van lange strandwandelingen, lekker op de bank TV kijken met een wijntje erbij etc.”

Deze details zijn totaal onbelangrijk. De meeste mensen houden hiervan, en ze zullen geen rol spelen bij het vinden van de juiste partner. Die ander zou sowieso graag een strandwandeling met je willen maken, of een avondje gezellig op de bank een wijntje met je drinken.

“Ik ben op zoek naar een ECHTE man of vrouw”

Deze zin geef zo duidelijk aan dat je al verschillende slechte ervaringen hebt meegemaakt. Zorg voor een positieve houding, klaar om nieuwe en interessante mensen te ontmoeten.

“Ik hou van blonde vrouwen / brede mannen, maar als je bruin haar hebt / niet zo breed bent en er knap uit ziet, mail me dan toch, want misschien verander ik wel van gedachten…”

Dit is een echte turn-off voor iedereen die dacht een leuk profiel te vinden. Het is echt beter om dit soort zinnen te vermijden, en niemand uit te sluiten.

“Ik ben niet geïnteresseerd in mensen die sjachrijnig en saai zijn”

Gebruik je profiel tekst om te vertellen wat je zoekt, en niet wat je niet zoekt!

“allen als jij een leuk spoontaan vrouw die heel veel van leven hout en heel ondernement bent”

Misschien blink je niet uit in de Nederlandse taal. Op MS Word zit een spellingscontrole die je kunt gebruiken. Schrijf ook met hoofdletters, punten en komma’s daar waar het nodig is.

Op naar een goede profiel tekst

Als je een nieuwe profiel tekst gaat schrijven doe dit dan op een rustig moment en je gedachten niet overlopen van de dagelijkse beslommeringen. Je profiel tekst is als een eerste kennismaking, en hoe mensen je gaan leren kennen. Haast is dan niet op zijn plaats, dus neem er de tijd voor. Een stukje humor of een paar woorden tussen “aanhalingstekens” maken je oproep extra leuk en interessant.

Een goede profiel tekst heeft tussen de 200 en 250 woorden. 150 a 200 woorden over jezelf, en 50 a 100 woorden over de persoon die je zoekt.

Start orgineel en bedenk een vraag die bij je past zoals bijvoorbeeld “Wat doe ik in het dagelijkse leven” of “Mijn dag in het kort”? Natuurlijk mag je een stukje humor terug laten komen, dus gebruik je fantasie en verbeelding. Als je start met een vraag in gedachten zal het schrijven van je profiel tekst een stuk eenvoudiger gaan.

Vertel iets over je kinderen

Je kinderen maken een belangrijk deel van je leven uit. Vermeld datgene wat belangrijk is in eerste instantie. Als je hun naam en leeftijd vermeld is dat meer dan voldoende. In een later stadium kan je meer over ze vertellen.

Schrijf over je baan en ambities

Wat voor soort baan heb je op dit moment, en wat zijn je ambities. Het schrijven over je carrière word over het algemeen als positief gezien. Zie het als het eerste gesprek dat je met iemand zou hebben. Dan bespreek je vaak ook wat voor baan je hebt. Het is dus zeker een goede aanvulling op je profiel. Wees kort en helder, ga niet te diep in op je baan door te vertellen welke exacte werkzaamheden je dagelijks uitvoert.

Wat voor partner zoek je?

Wanneer je aan gaat geven wat voor partner je zoekt beperk jezelf dan niet. Maak vooraf keuzes in de eigenschappen die je in een nieuwe partner zoekt, en die voor jou echt belangrijk zijn. Is roken een echte afknapper voor je, geef dit dan aan, maar wees voorzichtig in het beperken van potentiële dating kandidaten. Neem dus alleen dingen op die een potentiële partner absoluut moet of mag hebben.

Een voorbeeld tekst:

Hoi ik ben Ellie, en deze dagen wil ik met een sportieve man delen. Vanmorgen stond ik op, snel douchen, en na het gezamelijke onbijt Tim en Daan naar school brengen. Ze zitten in groep 5 en 7. Het is vrijdag, een van de 3 dagen die ik als partime ziekenverzorgende werk, en vanavond Zumba les geven op de sportschool. Uit mijn werk rij ik richting supermarkt en heb Andrea mijn beste vriendin aan de telefoon. Ze vraagt “En de ideale man al gevonden”? Nog niet, maar als ik vanavond thuis kom en mijn moeder is als oppas uit mijn huis gezet, ik hoor een bad lopen, en er staat een wijntje klaar dan draai ik snel alle deuren op slot! “Kijk dan nog wel even of er in de tuin sigareten liggen zegt Andrea” Samen lachen we erom, want ze weet dat ik een hekel heb aan mensen die roken. Het is 22:00 uur, ik geef mijn moeder een kus als bedankje en zwaai haar uit. Zachtjes mijn slapende jongens een kus geven, en dan in bad met mijn cursus boek “voedingsleer”. Met de gedachten dat we morgenmiddag de stad in gaan en een terrasje pikken val ik in slaap zonder die zachte kus en een arm om me heen.

Artikel informatie: 207 woorden

Wees creatief en zorg voor een persoonlijke aantrekkingskracht met je profiel tekst!

Deel je mening of gedachten

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...
Als je een avatar naast je reactie wilt hebben, gebruik dan gravatar!